2020. április 22., szerda

Ének

Kedves Tanítványaim!



A mai ének órára való hangolódás





A mai órán Johannes Brahms egyik legismertebb dalával, a Bölcsődallal fogtok megismerkedni. Biztos nagyon sokatok számára már ismerős lehet ez a dal, hiszen elég sok mesében, filmben, vagy akár reklámban lehetett már hallani.


A dal több koncepció alapján










Órai munka:
Szolmizáljátok le a dalt a füzetetekbe, vagy aki tudja, nyomtassa ki a kottát, írjátok fölé a szolmizációs hangokat, készítsetek egy fényképet róla, és küldjétek el a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre szerda este 8 óráig! Ha készen vagytok vele, akkor egyszer énekeljétek el szöveggel is!



Házi feladat, amit röpdolgozatként fogok osztályozni:

A Musicators felületen találtok 8 darab feladatot, ami Bhrams Bölcsődalához fog fűződni.
Kérek mindenkit, hogy csütörtök este 8 óráig csinálja meg az összes feladatot, fényképezze le, és küldje el a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre.


A feladatokhoz egy rövid ismertető:

1. feladat- Ritmuskártyák: A bal felső sarokban találtok egy lejátszási gombot, indítsátok el, hallgassátok meg a ritmusdiktandót, ezt követően próbáljátok meg helyesen sorba rendezni a ritmuskártyákat, hogy egyezzen ugyanazzal a ritmussal, amit a lejátszás gombra kattintva hallottatok.

2. feladat- Szolmizációs név: A bal felső sarokban kattintsatok a lejátszási gombra, hallgassátok meg a dallamot, és két kereszt előjegyzést figyelembe véve szolmizáljátok le helyesen ezt a dalt. Alól találjátok a szolmizációs hangokat, amit be tudtok illeszteni. Ha javítani akartok egy hangot, akkor kattintsatok a kottában arra a hangra, amit javítani szeretnétek.

3. feladat- Ritmusnév: Itt is kattintsatok a bal felső sarokban található lejátszás gombra, hallgassátok meg a ritmusdiktandót, és a kotta alatt levő ritmusok neveire kattintva tudjátok kiválasztani a megfelelő ritmusneveket. A nyújtott ritmusnál az „m”betűhöz oda kell húzni a megfelelő ritmust, így lesz belőle egy ritmusképlet.

4. feladat- Lejegyzés ötvonalon: Játszd le a bal felső sarokban a dallamot, és hallás után az ötvonalas rendszeredben helyezd el a szolmizációs hangjait a dallamnak. Vigyázz, hogy a sötétszürkén jelölt részek a szünetet jelölik!

5. feladat- Ritmusnév: Játszd le a ritmusdiktandót, és válaszd ki alól a dalrészletnek a helyes ritmusneveit.

6. feladat- Szolmizációs név: Játszd le a dallamot úgy, mint a 2. feladatban, és alulról illeszd be a megfelelő szolmizációs hangjait a dallamnak.

7. feladat- Lejegyzés ötvonalon: Játszd le a bal felső sarokban a dallamot, és ugyanúgy cselekedj, mint a 4. feladatban. Vigyázz az előjegyzésre!

8. feladat- Kottamozaik: Rakd ki helyesen a Bölcsődal kottájának mozaik darabjait. Ha jól dolgoztál, akkor az általam bemásolt kottádnak egyeznie kell az általad helyesen kirakott mozaik kottáddal!


Minden feladatnál találsz a jobb felső sarokban egy sárgával jelzett törlés gombot, azzal tudod törölni az általad rossznak vélt feladataid megoldásait, vagy hangjait. Középen pedig minden feladatod megoldásait a zölden kiemelt ellenőrzés gombbal tudod leellenőrizni.
Mindenkit megkérek, hogy az összes feladat ellenőrzését csak egyszer tegye meg, és úgy fényképezze és küldje el nekem a feladatokat az e- mail címemre! Mindenki saját tudására vagyok kíváncsi, és nem a 66* nekifutott feladatára, ebben a röpdolgozatban nem a hibák alapján fogok osztályozni, hanem, hogy ki hány feladattal akart és tudott megbírkózni.


Pontozás:
3 megoldott feladattól 2-est
4 megoldott feladattól 3-ast
6 megoldott feladattól 4-est
7 megoldott feladattól 5-öst kaphattok erre az elkészített munkára.

Jó munkát kívánok mindenkinek! J









Üdv, Mariann néni




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése